homememberscontact

Mari minum petang bersama geng lantit, untuk keterangan lanjut tanya lah geng2 lantit yg ada di dalam blog ini.

Friday, August 29, 2008
Laporan Ringkas Makan Malam Jumaat

Malam tadi aku melantit dekat William dengan E1, ND dan Petz.

ND minum manggo gelas (balang) besar satu. ND makan Chicken Premium plus Lamb satu. Tergolek.

E1 makan Indo Mee Double Prawn sebagai appetizer. Lepas tu makan apa nama? Mee Sup Besar dengan manggo balang besar.

Aku datang paling awal dah habis milo ais segelas. Lepas tu apptetizer aku Indo Mee Double Prawn dengan fresh orange. Main course aku belasah Lamb Salsa Verde - kambing muda yang dipanggang dengan campuran herba lazat berhasiat superb gila nak mampus. Tekak rasa berminyak terus aku pesan Manggo Blended plus Laici balang besar. Tergolek keriangan.

"Tak sangka kau ni badan kecik tapi makan bukan main banyak," Komen Petz kepada aku.

Aku jawab, "Aaa... biasa aaa.. aku *toooot* pun kuat tau".

Ha ha ha ha... bodoh!

Petz yang paling besar diantara kami. Dia makan appetizer sahaja. Badan je besar makan sikit. Dia cakap bini dia ajak makan kat rumah. Ceh takut bini... hark petuih!

Lepas makan ND nak balik awal katanya. Sorang lagi takut bini, hark petuih!

E1 pulak mintak diri kata ada meeting kat Cyberjaya, seorang lagi takut bini, hark petuih!

Aku terasa nak muntah dah... tapi aku telan balik, sayang ooo makan mahal-mahal sampai lima puluh sembilan ringgit nak muntah apa barang?!

Aku tengok skrin henpon aku jam sembilan tiga puluh tiga. Sempat lagi aku nak sampai rumah sebelum pukul sepuluh malam. Aku kena sampai rumah sebelum pukul sepuluh sebab tadi petang bini aku pesan jangan balik lewat-lewat sangat.


Posted at 03:17 am by bastat
Make a comment  

Monday, August 07, 2006
Lantit re-Union

Cadangan OP;

apa kata kalau kita adakan satu aktiviti sebelum bulan puasa?
macam tahun-tahun lepas kita buat aktiviti berkelah+mandi-manda+lantit
ada setuju ka?

cadangan 1: sungai congkak
cadangan 2: air terjun sungai gabai
cadangan 3: teluk kemang, port dickson

cadangan tarikh: 26hb ogos (sabtu)
atau
cadangan tarikh: 2hb september (sabtu)
cadangan makanan: pot-luck & bbq potluck (sorang bawak sikit makanan untuk diBBQ)
masa: pagi-lewat petang


Posted at 03:39 pm by bastat
Make a comment  

Tuesday, November 22, 2005
Lantit di Jepun

aktiviti melantit peringkat negara penjajah(jepun)

venue :hard rock cafe ueno station,tokyo
date    :raye keempat 2005

aku rase ni aa first time sebarang aktiviti lantit dijalankan di jepon,mahupon serate dunia,selain mesia,hiks.ya,ini adalah titik tolak kepada usaha mengembangkan aktiviti melantit ke peringkat internasional.pastu plak aktiviti melantit ni plak diadakan bukan kat syed bistro tetapi di hard rock cafe hehehee.aktiviti melantit ni bermula dari lebih kurang pukul 3pm,sampai le dekat pukol 5pm,disebabkan aku terpakse balek awal.hiks.anyway aktiviti melantit ni dihadiri oleh aku,ayob kelubi dan sorang kawan ayob.tiada sebarang pihak pon yang datang lambat dan tidak dapat hadir,disebabkan ayob ngan aku je geng lantit yang ade kat jepon ni,and kitorang datang same same.hikss.

sile klik pada gamba kat bawah ni untuk gamba lagi clear dan besar.
     
                

report disediakan oleh:

kurekuresakti

Posted at 10:03 am by ND
Comment (1)  

Monday, November 07, 2005
1st Lantit Anniversary

Seperti topik di atas, kami di Geng Lantit akan menyambut 1st year Anniversary LANTIT pada Isnin, 14 November 2005 di Syed Bistro Kelana Jaya (belakang Giant besar).

Buat makluman utk anda semua, tarikh 14 November adalah tarikh pertama kami melantit dan sejak itu, semakin ramai yg join. Kiranya mcm besday lantit la ni..hahaha...Ape lagi..jom la!

Tarikh : Isnin, 14 November 2005
Tempat : Syed Bistro Kelana Jaya (belakang Giant Besar)
Masa : 6.30pm ke atas...
Aktiviti : makan makan...

### - Dijemput para lantitians semua dtg... :D

Posted at 12:49 pm by ND
Comments (2)  

Wednesday, October 26, 2005
LANTIT REUNION

LANTIT REUNION AKAN DIADAKAN PADA :-

KHAMIS, 27 OKTOBER 2005 DI SYED BISTRO KELANA JAYA PADA PUKUL 6.15PM.

Harap maklum!

Posted at 02:13 pm by ND
Make a comment  

Next Page

.::Latest News on Tsunami::.



.::Weather::.



Selamat datang ke blog geng lantit, buat masa ini blog ini masih dalam proses pembikinan, harap maaf atas segala kesulitan dan terima kasih atas kerja sama tuan puan sekalian, "MASUK AJER MESTI BEST".


.::Forum Lantit::.




.::Photo Lantis::.

Photo Lantit
-Photo Lantits-

.::Cuti-cuti Malaysia::.

Cuti-cuti Malaysia


.::Partners::.
gengjurnal.net genglantit gmi atoibolan


GOLD MEMBERS
petz, e1, lenz, nd, wira, basrie, Op&mulan, atoibolan, Wakdin,

SILVER MEMBERS
Superdiman, Sayangmama

BRONZE MEMBERS
KakSyafina,akulerdon,walids,lin,eisya,awin,dale,ika,nett,amyz, tok rimau,spyz&anak,Kure-kure&anis,Giyong,Ayares, PakBear,Are-Peace,Salina,Langsat,NesloICE,UncleEp, RudyBluehikari,Attok,Nida,Hairol Effendi,Yadziz,Dr.Najah, Elmaaniq,Nazmi,Banai(new)


VISION
1. Mengeratkan silaturrahim dikalangan chatters GEJU/GMI sambil pekena teh,NOS,karipap sardin dan steven`s lambchop .
2.Bertukar-tukar pendapat mengenai isu semasa,politik,ekonomi dll (subjek wajib kat kedai kopi)
3.Menukar anjakan paradigma mengenai lepak di bistro2 tempatan (cnth:Syed Bistro)
 
MISSION
1. Mencari port makan yg lazat,murah dan menepati selera dan bajet pada setiap sesi     melantit.
2.Mengenal pasti specialities setiap port yang ada.
3.Mencari jodoh sambil lepak.Sambil menyelam jgn minum air (nanti ko lemas)
4.Merancakkan perkembangan industri kedai makanan tempatan.
Blogdrive
Copyright © 2005 atoibolan Inc. Designed by atoibolan